Η Δήλος, η γενέτειρα του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα, ήταν κάποτε μια ακμάζουσα κοσμοπολίτικη πόλη-κράτος και έδρα ενός από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Ο αρχαιολογικός χώρος του νησιού είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στην Ελλάδα και τον επισκέπτονται συχνά χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Θεωρείται αρχαιολογικός χώρος που «μεταφέρει την εικόνα ενός μεγάλου κοσμοπολίτικου λιμανιού της Μεσογείου» και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Δήλος είναι ένα μικρό νησί, χωρίς βλάστηση, που δεν ξεπερνά την έκταση των 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το τοπίο του νησιού είναι χαρακτηριστικό των Κυκλάδων και φημίζεται για την ιστορική του αξία. Κάτω από το όρος Κύνθος χτίστηκε το ιερό που ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα (που αποκαλείται στα ελληνικά «Απόλλων Δήλιος») και στην αδελφή του Άρτεμη, με την ελληνιστική πόλη γύρω.

Λόγω των συχνών αλλαγών στα δρομολόγια, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την Κοινοπραξία Μυκόνου-Δήλου, ή με το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Μύκονος Sea & Sky

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Δήλο με τις καθημερινές εκδρομές και να ανακαλύψετε την εκπληκτική ιστορία του νησιού…

Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος καθώς και για τις ώρες αναχώρησης!