ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Μύκονος, 30-09-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Λιμεναρχείο Μυκόνου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας εθελοντικού καθαρισμού ακτών 2010 διοργανώνει την Κυριακή 03-10-2010 και ώρα 10:30 στην παραλία του Κόρφου εθελοντικό καθαρισμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού ακτών γιορτάστηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 αλλά η Υπηρεσία μας ανέβαλλε τον εορτασμό προκειμένου επιτευχθεί η ενεργή συμμετοχή όλων αφού την ίδια ημέρα διεξάγονταν στο νησί μας οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Παντελής Πανταζόπουλος».

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας. Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Ας αρχίσουμε από τώρα με το σύνθημα: «όχι πλαστικά, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές!»  Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της HELMERA  «Είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις θάλασσες σαν χωματερές, να αλλάξουμε νοοτροπία και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα και ολόκληρο τον πλανήτη. Ας αρχίσουμε να επαναχρησιμοποιούμε και να ανακυκλώνουμε συστηματικά και να πετάμε τα σκουπίδια μόνο στους κάδους απορριμμάτων».